Journey Into Freedom

Ett ljus i höstmörkret

Efter en ovanligt varm och ljus höst är det söndagen den 27 oktober dags att ställa om till vintertid. Kvällarna blir påtagligt mörkare direkt. Vi vill lätta upp detta genom att bjuda in till konsert just denna kväll.

Den mest legendariske och kanske även främste kompositören av orginalmusik för brassband var engelsmannen Eric Ball (1903-1989). Ett av hans mest framstående verk är just Journey into Freedom, som ju också är konsertens rubrik. Ta en titt på konsertaffischen här intill. Kan det vara så att vägen genom den öppna grinden är just vägen till frihet? Vad denna bilden berättar vet vi inte riktigt, det är som en ”ännu ej berättad historia”, något som vi också kommer att återkomma till i vår konsert.

Vad vägen till frihet kan innebära, eller rättare sagt hur den kan uttryckas i musik, kan vi tillsammans upptäcka på vår höstkonsert, där vi förutom Eric Ball också kommer att spela musik av Johann Strauss, Richard Wagner, Eric Whitacre, Philip Sparke m fl.
Lika färgsprakande som hösten är i naturen, lika färgrik kan vi lova att vår konsert blir.

Varmt välkomna till Råsunda kyrka och konsert med Solna Brass. Som vanligt med kaffe, gott tilltugg och trevligt umgänge i pausen.

 

Dirigent: Emil Björklund
 

Söndag 27 oktober kl 18, Råsunda kyrka

Förrådsgatan 26, Solna
T-bana: Näckrosen
Visa karta

 

Biljetter säljes i entrén: 100 kr (50 kr för student & pensionär)