Romeo & Julia

I årets första konsert med Solna Brass möter vi två kärlekspar, två kompositörer och för ovanlighetens skull enbart två stycken på programmet.

Det som sannolikt är världens mest omskrivna kärlekspar är ju Romeo & Julia.
Konsertens ena del består av en transkription av Tchaikovskys fantasi-uvertyr med samma namn.
Här möter vi konflikten mellan släkterna Montague och Capulet och de heta känslorna mellan Romeo och Julia som trotsar denna fiendskap, och den enda utväg de finner är att gemensamt dricka ur giftbägaren.

Det andra kärleksparet vi möter i konserten är Tristan och Isolde. Det är en historia med väldigt många paralleller till Romeo och Julia. Tristan har fått uppdraget att föra Isolde från Irland till Cornwall där hon skall gifta sig. De får av misstag i sig en kärleksdryck och blir blixtförälskade och vi har även här en förbjuden relation som slutar i bägges död.
Wagners opera Tristan och Isolde är i sin helhet en föreställning som med pauser tar ca 5 timmar!, men Solna Brass framför här en transkription, med delar ur Wagners opera, som är ca en halvtimme lång.

Vi har alltså att göra med två dramatiska berättelser omsatta i tonsättningar av Tchaikovsky och Wagner.
Bandets dirigent Emil Björklund beskriver programmet såhär:
"Tanken är att kärleken inte har några gränser, den är bortom alla beskrivningar och därmed vår inneboende kraft. Den är gränslös. I denna konsert får man uppleva de två giganterna under romantiken ta sej an detta tema och följa deras skildringar framför allt genom användandet av kromatiken i deras kompositioner. Den symboliserar åtrå och erotisk laddning.
Men slutligen övervinner kärleken allt, även döden."

Välkommen till Råsunda kyrka söndagen 16 februari kl 16!
Precis som vanligt med försäljning av fika i pausen :)Dirigent: Emil Björklund
Presentatör: Peter Olgeson

 

Söndag 16 februari kl. 16
Råsunda kyrka

Förrådsgatan 26, Solna
T-bana: Näckrosen
Visa karta 


Biljetter säljes i entrén: 120 kr (60 kr för student & pensionär)
Förköp möjligt via Billetto, klicka här eller på nedanstående knapp: