Hello Europe

Efter att ha fokuserat på musik av nordiska tonsättare på konserten vi gjorde i februari, så riktar vi nu blickarna ut i Europa istället. Vår världsdel är ju lite av konstmusikens vagga och den orkesterform som Solna Brass har, brassband, uppkom ju i Storbritannien på mitten av 1800-talet.

Denna, vår 2:a konsert för året, kan ses som en hyllning till all fantastisk musik som europeiska kompositörer gett oss, men också som en hälsning till European Brass Band Championship som hålls av stapeln i Perth i Skottland, helgen efter vår konsert.

I vår konsert kommer vi såklart att framföra engelsk orginalmusik för brassband, Essence of Time av Peter Graham och Fantasy for Brass Band av Malcolm Arnold, men också musik med rötter i andra länder av kompositörer som Debussy, Mahler m fl. I programmet återfinns också något så ovanligt som en duett för althorn och bariton. Rekommenderas!

Varmt välkomna till Råsunda kyrka och konsert med Solna Brass. Som vanligt med kaffe, gott tilltugg och trevligt umgänge i pausen!

 

Dirigent: Emil Björklund

Söndag 27 april kl 16, Råsunda kyrka

Förrådsgatan 26, Solna
T-bana: Näckrosen
Visa karta

 

Biljetter säljes i entrén: 100 kr (50 kr för student & pensionär)