Jubilarer och sonetter


1918, alltså för 100 år sedan i år, så föddes två personer som på olika sätt satt stort avtryck i olika delar av musikvärlden.
Den ena är Leonard Bernstein som hade en enastående karriär både som dirigent och tonsättare. Hans mest kända verk är West Side Story från 1957, en modern Romeo och Julia-historia där effekter av etnisk bakgrund och segregation är lika aktuella idag som då. I konsertens program ingår musik ur just denna musikal.

Den andra personen med samma födelseår som vi uppmärksammar är Wilfred Heaton, inte så känd i musikvärlden i stort, men desto mer unik och särpräglad position inom brassbandvärlden. Han var uppvuxen och verksam inom Frälsningsarmén i England och komponerade musik som i de flesta fall var i en personlig och unik stil, på många sätt var han "före sin tid" och i ett konservativt Storbritannien så tog det sin tid innan dessa stycken accepterades fullt ut.
I denna konsert kommer flera av Heatons stycken att framföras, bl a det fascinerande stycket Celestial Prospect.

Ett av huvudstyckena i denna konsert är en sångcykel av kompositören Philip Wilby där han tonsatt poesi av Mark Jarman ur dennes bok Unholy Sonnets.
I detta verk för tenor och brassband är vår sångsolist Gustav Ågren, utbildad vid Operahögskolan i Göteborg och återfinns nu på Kungliga Operan i Stockholm.

 
Välkomna till denna färgstarka konsert, som vanligt med fika i pausen!

Dirigent Emil Björklund
Sångsolist Gustav Ågren

 

Söndag 8 april kl. 18 (OBS tiden)
Råsunda kyrka

Förrådsgatan 26, Solna
T-bana: Näckrosen
Visa karta 


Biljetter säljes i entrén: 100 kr (50 kr för student & pensionär)