Odyssey


Traditioner är ju till för att hållas, och så här års är det ju en tradition att Solna Brass gör en höstkonsert där bandet för första gången spelar upp de teststycken som  bandet är i full färd med att öva in inför det lika traditionsenliga svenska brassbandsmästerskapet som äger rum 2:a helgen i november.
 
I Elitdivisionen förbereder man dels ett obligatoriskt verk samt ett fritt valt verk som spelas i de två olika tävlingsmoment som sker på fredagen och lördagen under tävlingshelgen.
Årets obligatoriska stycke heter som konserten, alltså Odyssey, och är skrivet av Kevin Norbury. Titeln översatt till svenska betyder irrfärd, men kompositören beskriver det själv som en imaginär resa från det jordiska mörkret till ett himmelskt ljus.
 
Bandets fritt valda stycke är också en form av resa, men eftersom det valet skall vara så hemligt som möjligt fram till och med tävlingen, så är det bästa sättet att ta reda på vilket stycke detta kan vara att komma till denna konsert!
 
Lika traditionsenligt är att våra konserter blandar friskt bland musiktyper och genrer. Så om man vill så kan man kalla även detta för en irrfärd, en musikalisk irrfärd som dock i högsta grad är en planerad sådan.
 
Varmt välkomna till vår höstkonsert, som vanligt med fika i pausen!

Dirigent: Emil Björklund

Söndag 28 oktober kl. 16
Råsunda kyrka

Förrådsgatan 26, Solna
T-bana: Näckrosen
Visa karta 


Biljetter säljes i entrén: 100 kr (50 kr för student & pensionär)