Mästerverk
- En resa i tiden -

Vårens sista egna konsertproduktion för Solna Brass tar, som titeln anspelar på, med oss på en liten resa genom brassbandhistorien.
Allt startade ju i Storbritannien på mitten av 1800-talet, och precis som samhället i övrigt har förändrats så har ju brassbandens situation ändrats, alltifrån den tidens fabriksorkestrar fram till dagens brassbandsrörelse, som konstant utvecklas både geografiskt och konstnärligt.

Dagens konsert kommer att hoppa lite fram och tillbaka mellan olika epoker, men visa på den bredd i repertoaren som dessa ca 170 år har inneburit.

I programmet hittar vi bland annat sprakande marscher och underhållande musik av Leroy Anderson. Vår nye principal, Jonathan Jennesjö, kommer att framföra ett fint kornettsolo. Två större originalverk är med, inklusive ett av brassbandrepertoarens mest älskade och centrala verk - Resurgam av Eric Ball.

Som dirigent och programpresentatör har vi glädjen att återse Torgny Hanson, som var bandets ordinarie dirigent 2009-2012. Det han inte vet om brassbandets historia i England och Sverige lär vara svårt att hitta...

Välkommen att dela denna tidsresa med oss i Råsunda kyrka, söndagen 12 maj kl. 16!
Precis som vanligt med försäljning av fika i pausen :)Dirigent och presentatör: Torgny Hanson

 

Söndag 12 maj kl. 16
Råsunda kyrka

Förrådsgatan 26, Solna
T-bana: Näckrosen
Visa karta 


Biljetter säljes i entrén: 120 kr (60 kr för student & pensionär)
Förköp möjligt via Billetto: https://billetto.se/e/masterverk-en-resa-i-tiden-biljetter-356644